Je werkt aan je toekomst

toekomst

Je hebt talenten, sowieso. Die moet je ontwikkelen ook al weet je nog niet wat je later wil worden. De eerste twee jaar op het GIB krijg je alvast een divers pakket aan vakken. Proef ervan en krijg de smaak te pakken.

een sterke basis

Van de basisvakken wiskunde, Nederlands en Frans krijg je vijf uur les per week. Dat is best veel, maar zo krijg je een stevige basis mee voor de volgende jaren.

Voor Nederlands en Frans word je mondig(er) en zelfredzaam, vanaf de eerste les!

Vijf uur wiskunde geven je alle tijd om op eigen tempo te werken.
We leren je probleemoplossend denken, dagen je extra uit, geven je bijkomende oefeningen zodat je de leerstof écht beet hebt.

wetenschap en techniek leer je overal

Leren uit een boek alleen is in het GIB al lang uit de mode. Bij ons doe je experimenten in het labo, ga je op verkenning in de natuur, programmeer je een robot…

Je zoekt informatie op het internet of je trekt eropuit met een tablet. Wetenschappen en techniek? Ze zullen onze toekomst meer en meer bepalen. Leer je weg er nu al in vinden!

mediawijzer met informatica

Computers, internet… kan je je nog een leven voorstellen zonder? Maar je denkt toch niet dat je er al alles over weet?!

Op het GIB maken we je vanaf het eerste jaar mediawijzer: klaviervaardigheid, logisch denken, software toepassen, slim omgaan met social media… Het staat allemaal op het programma.

Zoek en vind je plaats in de wereld!

Wetenschap en techniek bepalen dan wel grotendeels onze toekomst, ze bieden lang niet een antwoord op al onze vragen.

Vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en levensbeschouwing leren je je plaats vinden in de wereld. Maar alles begint klein. Vind eerst je plaats in de klas, in de school. Dat vinden we erg belangrijk op het GIB. Zo belangrijk dat we er elke week een extra uur tegenaan gooien.

Wat na het eerste jaar?

Na het eerste jaar moet je nog niet kiezen. Je volgt automatisch de basisoptie moderne wetenschappen. Waarom? Om later, zonder uitzondering, elke studierichting aan te kunnen. Je schaaft verder aan je wetenschappelijke vaardigheden en je krijgt er Engels en economie bij.

Je merkt het meteen, er gaan nieuwe toekomstmogelijkheden open en je
krijgt een beter zicht op wat jou écht interesseert.

doorgroeien in de tweede graad

Nu moet je wel kiezen. Maar geen nood, op het einde van het tweede jaar gaan we samen met jou op zoek naar de juiste studiekeuze. Ben je een wetenschapper, een probleemoplosser, een ondernemer? Ben je eerder iemand die begaan is met mens en maatschappij? Of heb je sportieve genen die je verder wil ontwikkelen?

Welk type je ook bent, we hebben een geschikte studierichting voor jou
in de tweede graad!

interesses uitdiepen in de derde graad

Combineer je wetenschappen en economie met een straffe opleiding vreemde talen? Of mag er voor jou nog een flinke dosis wiskunde bij? Ga je verder in humane? Of word je liever ondergedompeld in het bedrijfsleven? Start je een mini-onderneming of ga je helemaal voor techniek?

Aan jou de keuze.

In het zesde jaar krijg je zelfs de kans een eigen vak te kiezen waarop je samen met leerlingen van een andere studierichting je eigen interesses en talenten kan botvieren.

Aan één ding mag je niet twijfelen: op het GIB vind je een enorme waaier aan studierichtingen waarmee je alle mogelijke opleidingen aan de hogeschool of universiteit aankan.