GIB in beweging

GIB Brasschaat
GIB Brasschaat3 dagen geleden
Jongeren tussen 10 en 24 jaar zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Als school vinden we het dan ook belangrijk om de leerlingen mee voor te bereiden op de risico’s en de gevaren van het verkeer.
Op 9/10, 16/10 en 6/11 komt de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) daarom naar het GIB. Een team van VSVlesgevers komt ter plaatse en geeft workshops in de school. Elke graad krijgt een programma op maat, aangepast
aan de leeftijd en de leefwereld van de jongeren.

De eerste graad volgde verschillende workshops: velovaardig (fietsen in groep), laat je zien (onderstreept het belang van gezien worden tijdens donkere dagen), kraak de code (een escaperoom rond moeilijke verkeerssituaties)
GIB Brasschaat
GIB Brasschaat3 dagen geleden
Enkele sfeerbeeldjes van de middagspelen. Deze werden gisteren georganiseerd door leerlingen van de derde graad ter ere van de dag van de jeugdbeweging. Gisteren nog niet in tenue, vandaag natuurlijk wel ;-)

Ben je vandaag in uniform naar school gekomen? Dan trakteert de jeugddienst na de schooluren op een gratis heerlijke hotdog! Waar? Gemeentepark ter hoogte van de fonteinen!
GIB Brasschaat
GIB Brasschaat5 dagen geleden
Wat een onvergetelijke ervaring voor deze GIB-helden 🌿 🍄🌊. Iedereen haalde heelhuids de finish en geen enkel obstakel was hen te moeilijk. Door weer en wind wrong iedereen zich naar de eindmeet met een topchrono. Een welverdiende dikke proficiat aan deze sportieve, avontuurlijke leerlingen! Alhoewel het puur recreatief was, kon "de sport" het niet laten om de leerkrachten uit te dagen voor een wedstrijd. Thomas, Arno, Xander en Sim hebben een toptijd neergezet 🥉en kwamen op het laagste schavotje terecht. Het leerkrachtenteam werd vlak achter hen 4e van de +120 teams. Volgend jaar staan we terug paraat! Team GIB ❤
GIB Brasschaat
GIB Brasschaat2 weken geleden
Vandaag heeft de dienst integrale veiligheid in samenwerking met de Lokale Politie Brasschaat preventieve fietscontroles gedaan in het GIB.

Alle secundaire scholen van Brasschaat komen aan bod.

We zijn benieuwd naar de cijfers! Vorig jaar waren 52% van de fietsen in orde (er werden 1899 fietsen gecontroleerd). In 2017 was dat nog 53%... #safetyfirst
GIB Brasschaat
GIB Brasschaat2 weken geleden
De leerlingen zijn zich tijdens de middagpauze aan het uitleven...
GIB Brasschaat
GIB Brasschaat2 weken geleden